KR8T-training

Lukt het jou niet om helemaal jezelf te zijn? Laat jij jezelf zien? Of hoe jouw omgeving jou wil zien, omdat het zo hoort of van je wordt verwacht? Heb jij het idee dat er meer in het leven is dan dat je er nu uithaalt? Loop jij ook steeds weer leeg door de keuzes die je maakt? Voel je onrust in je lijf? Onbalans? Lusteloos? Zit je erg in je hoofd? Kun je moeilijk bij jouw gevoel komen? Zit je niet meer op je plek? Datgene wat je doet past niet meer en dat roept een enorme weerstand op. ‘Maar wat dan wel? Wat is mijn missie?’

Onze ervaring

Wij begrijpen dat je soms je missie vergeet en dingen doet die niet bij jou passen omdat je bijvoorbeeld aan verwachtingen van anderen wil voldoen. Of dat je door de waan van de dag te weinig aandacht besteed aan dat wat je echt belangrijk vindt. Wij hebben het zelf ook ervaren.

Lianne

In 2002 heb ik mijn baan opgezegd. Ik zat niet meer op mijn plek, het paste niet meer. Het kostte mij zoveel energie dat ik heb besloten te stoppen. In 2011, na 10 jaar met veel liefde en plezier voor onze kinderen te hebben gezorgd, wilde ik weer aan de slag. Maar wat wilde ik? Wat kon ik? Ik had mijn bouwkunde opleiding maar dat paste niet meer bij mij. Maar wat dan wel?

Gerard van de Kam, missie-coach, loopbaanbegeleider en 80 jaar, en ik schilderen al jaren samen. Ik raakte geïnspireerd door zijn verhalen, over hoe hij mensen hielp om hun missie in kaart te brengen, en hoe er bij deze mensen vervolgens bijzondere dingen en gebeurtenissen op hun pad kwamen. Dit wilde ik ook! Op zoek naar de antwoorden op mijn vragen: wat kan ik wel? Wat kan ik betekenen hier op aarde? Samen met Gerard heb ik mijn missie geformuleerd aan de hand van de antwoorden op de vragen: Wat gaat mij aan het hart? Wanneer voel ik mij in mijn element? Welke waarden zijn voor mij belangrijk in mijn werk en persoonlijke leven? Wat is mijn verlangen? 

Een belangrijke stap was dat ik ben gestart met mijn opleidingen Insights Discovery en NLP. Een mooi en ook confronterend proces van persoonlijke ontwikkeling en groei waar ik mezelf beter heb leren kennen.

In 2019 viel ‘ineens’ alles op zijn plek! Ik geef nu workshops ‘intuïtief schilderen’, ‘Ontdek je missie, leef je passie!’ ontworpen door Gerard, aan mensen die vast zijn gelopen, die een baan hebben die niet meer bij hen past, mensen die op zoek zijn…, die hun verlangen willen volgen. Alles komt hierin samen, mijn eigen zoektocht en ontwikkeling, de NLP-opleidingen en het intuïtief schilderen. En nu de KR8T-training, samen met Nicole. 

Mijn missie is voor mij nog helderder geworden: 

Door gewoon mijzelf te zijn en mijn eigen plek in te nemen een bron van inspiratie te zijn en er zo aan bijdragen dat ikzelf en anderen in contact met zichzelf en zo in beweging komen.

Nicole

Ik bleef altijd maar bezig en doorgaan. Stoppen was geen optie en hoe meer ik in beweging was hoe trotser dat de buitenwereld op mij was. Dat was mijn drijfveer; dat wat de buitenwereld van mij dacht. Maar ik rende mezelf heel hard voorbij tot mijn lichaam heel hard STOP riep! Ik werd me heel pijnlijk bewust dat ik niet luisterde naar mijn lichaam met als resultaat een storing in het diepere zenuwstelsel. Helse nekpijn. Burn-out!!!

Na een half jaar ploeteren en zoeken naar rust en pijnverlichting kwam ik tijdens een evenement Ad tegen, Ad met de klankschalen. Hij heeft mij laten ontdekken hoe je invloed kunt hebben op je eigen lichaam en ervaringen. Voelen, luisteren en zeggen wat ik echt wilde, dat heb ik geleerd in die periode. Ik ben gaan mediteren en heb veel interne gesprekken gevoerd met mezelf. Dit gaf mij het inzicht dat ik echt voor mezelf mocht kiezen. Door het oppakken van mijn opleiding Opleidingskunde ben ik in contact gekomen met NLP. De keuze om NLP Practitioner+ opleiding te gaan volgen was snel gemaakt. De eerste oefeningen brachten zoveel inzicht, zo veel meer dan andere trajecten die ik heb gevolgd. Ik was verkocht; dit is een methodiek die écht werkt!

Begin 2020 voelde ik dat ik steeds meer klachten kreeg en niet lekker in mijn vel zat; veel last van hoofdpijn, nekpijn, slechte zin, boos, frustratie wisselde zich af op de dagen dat ik werkte; geen flow! De dagen dat ik met mijn opleidingen bezig was of met het opbouwen van mijn eigen bedrijf fleurde ik helemaal op en had ik nergens last van: Wel Flow!

Ik heb mijn baan opgezegd. Ik heb gekozen voor flow, voor het leven en tijd voor mijzelf. Ideeën en inzichten dienen zich aan, ik luister en voel de flow om ze uit te werken.


%d bloggers liken dit: