Over mij

Ik ben Lianne Staps

Als kind voelde ik de sfeer in de ruimte en gevoelens van anderen al aan. Ik zag ook van alles gebeuren om mij heen. Ik was de observator. Alleen kon ik er toen niet zo heel veel mee. En besloot, onbewust, om een muur om mij heen te bouwen en mijzelf daarachter terug te trekken. Daar was het veilig. Dat hielp. Ik kon gewoon mijn ding doen, het leven ging verder en ik hoefde niet bij mijn gevoel te komen. Ik zag wel dat ik anders was en dat ik langs de zijlijn stond.

Ik was toen al erg creatief. Ik maakte mooie bouwwerken van lego, kleurrijke tekeningen en kleding voor mijzelf en mijn poppen. Niet nadoen wat een ander deed maar zelf uitproberen. Ik was nieuwsgierig naar de uitkomst. Dat viel soms tegen maar het proces ernaartoe, het creëren, ontdekken en de verrassing, dat vond ik geweldig!

ksie de ander

En maak het ze graag naar hun zin. In mijn functie als projectleider bij de Gemeente Tilburg lukte dat niet altijd en daar kreeg ik steeds meer moeite mee. Ik had niet geleerd om mijzelf uit te spreken en ook niet wat ik met mijn gevoelens aan moest. Ik liep tegen mijn eigen muur aan. In 2003 besloot ik mijn baan op te zeggen. In 2011, na 10 jaar met veel liefde en plezier voor onze kinderen te hebben gezorgd, wilde ik weer aan de slag. Maar wat wilde ik? Wat kon ik? Ik had mijn bouwkunde opleiding maar dat paste niet meer bij mij. Maar wat dan wel? Wat nu? Wat kom ik hier doen? Wat heb ik hier te brengen? Wat past bij mij? Wat wil ik? Welke gevoelens heb ik en hoe kan ik die uiten?

ksie en ontdek mezelf

Gerard van de Kam, missie-coach, loopbaanbegeleider en 80 jaar, en ik schilderen al jaren samen. Ik raakte geïnspireerd door zijn verhalen, over hoe hij mensen hielp om hun missie in kaart te brengen, en hoe er bij deze mensen vervolgens bijzondere dingen en gebeurtenissen op hun pad kwamen. Dit wilde ik ook! Op zoek naar de antwoorden op mijn vragen: wat kan ik wel? Wat kan ik betekenen hier op aarde? Samen met Gerard heb ik mijn missie geformuleerd aan de hand van de antwoorden op de vragen: Wat gaat mij aan het hart? Wanneer voel ik mij in mijn element? Welke waarden zijn voor mij belangrijk in mijn werk en persoonlijke leven? Wat is mijn verlangen?

Een belangrijke stap was de start met mijn opleidingen Insights Discovery en NLP en in 2020 mijn opleiding Familieopstellingen. Een mooi en ook confronterend proces van persoonlijke ontwikkeling en groei waar ik mezelf beter heb leren kennen.

Antwoorden op deze vragen kreeg ik ook bij toeval door het schilderen. Ik schilderde wat er in mij opkwam. Ontdekken, spelen, vrijheid die ik mezelf kon geven. Hierdoor kwam ik dichter bij mezelf en dichter bij mijn gevoel. Vaak schilder ik waar ik blijkbaar in mijn onderbewuste mee bezig ben, intuïtief. Op deze manier kon ik voor het eerst woorden geven aan mijn gevoelens.

ksie mezelf

Mijn opleidingen en het schilderen hebben mij zoveel gebracht. Ik heb mezelf beter leren kennen en ben mijzelf ook heel erg tegengekomen.

Mijn muur is zo goed als afgebroken. Ik heb weer contact met mijzelf, mijn essentie, gevoelens en emoties en maak makkelijker en diepgaander contact met anderen. De strijd in mij is weg. Ik ervaar meer rust, voel me liefdevoller, zachter, krachtiger en welkom! Ik mag er zijn, ik ben er, deelnemer! Op mijn plek hier op aarde! Mijn energie stroomt. Ik leef! Het is zo fijn om weer in contact met mijzelf te zijn, dit gun ik iedereen!  

In 2019 viel ‘ineens’ alles op zijn plek! Ik geef nu workshops ‘intuïtief schilderen’, ‘Ontdek je missie, leef je passie!’ ontworpen door Gerard, aan mensen die vast zijn gelopen, die een baan hebben die niet meer bij hen past, mensen die op zoek zijn…, die hun verlangen willen volgen. In de KR8T-training die Nicole en ik hebben ontwikkeld komt alles samen. Mijn eigen zoektocht en ontwikkeling, de NLP en Familieopstellingen-opleidingen en het intuïtief schilderen.

mijn missie

Mijn missie is voor mij nog helderder geworden: 

Door gewoon mijzelf te zijn en mijn eigen plek in te nemen een bron van inspiratie te zijn en er zo aan bijdragen dat ikzelf en anderen in contact komen met onszelf, onze eigen wijsheid herontdekken en zo in beweging komen.

Mijn missie is om in een Lemniscaat beweging mijzelf verder te bevrijden van blokkades en mij verder te herverbinden met mijn eigen innerlijke kracht en essentie om zo samen te vallen met Liefde. En vanuit liefde en innerlijke kracht wil ik jou, wanneer jij daarvoor toestemming geeft, in wederzijdse bevrijding van blokkades herverbinden met jouw eigen innerlijke kracht en essentie om ook samen te vallen met Liefde. 

ksieje

Ik begeleid jou door vragen te stellen en jij beantwoordt ze door te doen en te ervaren. Doordat je lichaam in beweging komt, ga je uit het denken en kom je bij jouw gevoel, emoties en intuïtie. Jouw levensenergie kan weer gaan stromen en je komt in beweging. Zo heel je jezelf.

Dan kun je keuzes maken die bij jou passen, waar je blij van wordt en waar je plezier in hebt.

Ik wil je laten voelen en ervaren dat je hier welkom bent! Dat je jouw plek hier in kunt nemen, deelnemer kunt zijn en contact kunt maken.

Zo brengen we samen een nieuw bewustzijn van liefde, wijsheid en harmonie hier op aarde. En maken we samen deze wereld mooier en liefdevoller.

Dit doe ik in individuele Coaching en Workshops en Training in groepsverband.

ksieje  graag!

%d bloggers liken dit: